Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 6 items in de Openstaande hulpvragen

 • Ede

  Voedselpakket ophalen

  Ede

  Mevrouw (55) vraagt hulp voor vervoer naar en van de voedselbank op vrijdagmiddag. Zij krijgt dan drie grote tassen mee en dat is te zwaar om daarmee te fietsen... Wie zou deze mevrouw voor drie maanden willen helpen door eens in de maand op vrijdagmiddag met haar naar de voeselbank te gaan? Meerdere hulpbieders zou fijn zijn, dan kan mevrouw elke week worden geholpen!
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Bezoeken

  Ede

  Graag wil ik hulp aanvragen voor mijn moeder van 90, zij woont nog zelfstandig in haar eigen huis en ze kan helaas niet veel meer. In december hartinfarct gehad en sindsdien aan huis gekluisterd. Ze heeft over het algemeen sociale hulp nodig, het liefst iemand die s' avonds een keer een praatje kan komen maken. En af en toe iemand voor een klusje. Het zou fijn zijn als iemand deze mevrouw wat aandacht zou willen geven!
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  uitleg bij naaimachine

  Ede

  Mevrouw (78) heeft een naaimachine, en wil graag uitleg en begeleiding bij het gebruik ervan. Wie heeft een paar uurtjes de tijd om mevrouw wat meer wegwijs te maken? Het is een tijdelijke hulpvraag. Mevrouw is makkelijk in het maken van contact, maar voelt zichzelf eenzaam. Zij wil graag alles zelf doen, zoals opstaan, lopen (met rollator) enz. Ze vraagt het als ze hulp nodig heeft, van gewoon helpen zonder haar te vragen kan ze wat kribbig worden. Wie wil deze uitdaging aangaan en zo mevrouw wat bijstaan?
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Huiswerkbegeleiding

  Ede

  Harmonie in Hulp vraagt huiswerkbegeleiding voor een meisje van 15 jaar. Zij zit in tweedeklas bij Het Streek aan de Zandlaan. Zij heeft hulp nodig bij Nederlandse taal, wiskunde en Engels. Het meisje heeft geen andere mogelijkheden om haar studie bevorderen. Zij heeft extra begeleiding nodig omdat ze bang is anders niet over te zullen gaan. Wie wil bijvoorbeeld 1 keer in de 2 weken met haar de lesstof doornemen? Dat zou geweldig fijn zijn!
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Hulp bij boodschappen

  Ede

  Eleos zoekt voor mevrouw (42) die net zelfstandig gaat wonen, een kookmaatje. iedere dinsdag bijvoorbeeld om 11.00uur. Samen boodschappen doen en dan samen koken. Liefst een dubbele maaltijd koken, zodat ze nog een portie voor een andere dag overhoudt. Mevrouw oogt jonger en in gedrag is ze ook jonger. Ze heeft autisme, ze maakt wel makkelijk contact. Ze kan soms direct zijn en dit kan voor een ander soms wat bijzonder overkomen, omdat ze niet altijd aanvoelt of dit passend is. Mevrouw kan wel koken, maar omdat ze eerst in een groep woonde was dit 1 keer per week. Ook kan ze zelfstandig boodschappen doen, maar dan was het voor een bepaalde dag op de groep. Nu gaat  voor het eerst zelfstandig wonen en moet ze voor zichzelf koken en voor meerdere dagen boodschappen halen. We gaan wel van te voren met haar menu’s bedenken en een soort vaste boodschappenlijst maken. Want mevrouw kan dit allemaal wel, maar is door haar autisme snel het overzicht kwijt en vooral al iets nieuw is, moet dit eerst nog in haar systeem komen. (dit is dus de hulpvraag, aanwezig zijn (haar zelfstandig taak laten uitvoeren) wel meedenken en waar nodig hulp bieden. Mevrouw kan goed aangeven wat ze dan nodig heeft. En is het eenmaal duidelijk, dan kan dit koken en boodschappen doen, na bijvoorbeeld 3 maanden wel afgebouwd worden. Mevrouw heeft alleen een fiets, maar het rozenplein zit dichtbij. Dus ze kan lopend boodschappen doen. Ze krijgt weekgeld, waar ze boodschappen van kan doen.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Begeleiding naar werk

  Ede

  Meneer (32) vraagt hulp aan voor over ongeveer een maand. Vanaf dan vraagt meneer vervoerbegeleiding naar zijn werk. Meneer heeft angst om naar buiten te gaan. Als iemand met hem meefietst, heeft hij een goede motivatie om toch naar zijn werk in Bennekom te gaan. Het zou fijn zijn als het voor een zo'n 4 keer kan. De kans is groot dat meneer tegen die tijd het zelf aan durft om op zijn fiets te stappen om naar zijn werk te gaan. Het gaat om de maandag en de woensdag ('s morgens heen en 'smiddags terug) en de tijden zijn in overleg. Het zou geweldig zijn als iemand meneer hiermee een stukje zelfvertrouwen zou willen geven!!
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer