Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 8 items in de Openstaande hulpvragen

 • Ede

  Hulp bij transport vanwege verhuizing

  Ede

  Mevrouw vraagt hulp bij het sjouwen van haar spullen in verband met verhuizen op 14 of 15 augustus. Mevrouw en haar zoon van 14 gaan verhuizen van eengezinswoning naar een flat binnen Ede. Zij heeft geen familie in Nederland en zij heeft minimale inkomsten. Wie zou haar van dienst kunnen zijn? Het zou geweldig fijn voor haar zijn en een hele opluchting... Het transport is geregeld maar de spullen moeten van boven naar beneden gesjouwd. Het gaat om een paar matrassen, een paar bureaus en nog wat kleinere spullen.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Hulp in de tuin

  Ede

  Een echtpaar zoekt hulp bij het onkruidvrij maken van de betegelde voor- en achtertuin. Met name in het voorjaar en de zomer speelt deze vraag (bij groeizaam weer). Mevrouw is beperkt geraakt als gevolg van een ziekenhuisbacterie. Zij was van beroep schoonmaakster op de operatieafdeling van het ziekenhuis. De aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering is momenteel gaande. Dit betekent dat ze er op inkomen op achteruitgaan. Meneer doet als gevolg van haar beperkingen meer huishoudelijke taken en een stukje persoonlijke verzorging. Meneer werkt wel maar is fysiek vaak (te) moe. Wie zou dit echtpaar zo eens in de 3 maanden willen helpen?
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Hulp bij boodschappen

  Ede

  Mevrouw (80) van Indonesische afkomst zoekt iemand die met haar de boodschappen wil doen. Mevrouw loopt moeizaam met een stok en kan daarom niet meer zelfstandig naar een winkel. Mevrouw heeft zeer weinig netwerk en geen familie in de buurt. Mevrouw vindt het ook erg moeilijk om hulp te vragen. Voor haar boodschappen is ze afhankelijk van de huishoudelijke hulp en als die vakantie heeft, houdt het op. Mevrouw wil heel graag op zaterdagochtend naar de markt om verse groente en fruit te halen en ook nog naar de landwinkel om eieren. Dat is ongeveer van 10.30 -12.00 uur. Ook kan het gebeuren dat ze hulp nodig heeft voor andere boodschappen. Mevrouw kan rechts achterin de auto zitten en neemt zelf het corona risico. Het zou heel fijn zijn als er meerdere hulpbieders willen helpen zodat je niet vaak aan de beurt bent. Wie zou voor het komende halfjaar eens per twee weken of eens per maand deze mevrouw hierbij willen helpen? Dat zou geweldig fijn zijn!
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Wandelen

  Ede

  Meneer (44) is op zoek naar een maatje om mee te wandelen of andere leuke dingen te doen. Het is een vriendelijke man, getrouwd en heeft een zoontje. Meneer heeft een niet aangeboren hersenletsel opgelopen toen hij jong was. Meneer heeft naast zijn gezin en collega's van het arbeidsproject waar hij werkt geen familie of vrienden waarmee hij zou kunnen wandelen, spelletjes zou kunnen doen, of erop uit zou kunnen gaan. Dit mist hij. Meneer heeft een voorkeur voor iemand die ongeveer even oud is als hijzelf (tussen de 40 en 50 jaar). Het zal meneer enorm goed doen om een halfjaar zo eens in de twee weken met iemand op te kunnen trekken.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Belcontact

  Ede

  Mevrouw (57) uit Wageningen zoekt iemand die haar zo af en toe eens wil bellen. Ook zou ze het fijn vinden om af en toe eens samen te fietsen maar het belcontact is voor nu handiger. Mevrouw komt oorspronkelijk uit Limburg. Mevrouw is teveel thuis omdat ze het moeilijk vindt om er alleen op uit te gaan. Daarom voelt zich zij eenzaam. Mevrouw heeft weinig netwerk waar zij op terug kan vallen en ook heeft mevrouw het financieel niet breed. Wie zou in het komende half jaar eens per twee weken met mevrouw willen bellen? Ze zal heel erg dankbaar zijn...
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Hulp bij elektraklusjes

  Ede

    Mevrouw (38) heeft wat mankementen in huis die zij zelf niet kan oplossen. Het gaat om: -een lekkende kraan en een kapotte mengkraan (geen warm water). -de tussendeur sluit niet goed. -vervangen van lampen (mevrouw is niet lang genoeg en heeft de kracht niet ze er boven haar hoofd in/uit te draaien). -weghalen van heel lampensetje aan het plafond. Het zijn wel wat verschillende klusjes maar wellicht ook weer niet van zulk een omvang dat er meerdere hulpbieders heen hoeven. Zou je deze klussen op je willen nemen of één ervan? Je maakt mevrouw heel erg blij. Mevrouw heeft geen middelen om hulp in te kopen en geen netwerk. Mevrouw heeft geen gereedschap dus het zou erg fijn zijn als je dat zelf mee zou willen nemen.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Hulp bij zeil leggen

  Ede

  Mevrouw (53) vraagt hulp bij het ophalen van zeil (2 bij 4 meter) van de Kwantum naar Ede-Zuid. Mevrouw is zelf niet in het bezit van een auto en op de fiets is het geen doen!Mevrouw had een enorme verstopping en daarom moest moest de vloerbedekking kapot worden gemaakt om in de kruipruimte te komen. Mevrouw heeft zelf al wel geprobeerd om de vloerbedekking weg te halen maar er zijn wat lijmrestjes blijven zitten die zij zelf niet weg kan krijgen. Mevrouw heeft erg last van haar knie waardoor het te pijnlijk is om zelf het zwaardere werk te doen.Dit is zowel een vervoersvraag als praktische hulp: 1. van de Kwantum naar Ede-Zuid rijden met het zeil 2. laatste stukjes zeil/lijm van de vloer halen 3. kan iemand het zeil komen leggen (er zijn wat buizen, dus even omheen knippen) Het zou fantastisch zijn als mevrouw geholpen kan worden zodat zij weer een fijne vloer heeft om op te wonen.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Wandelen of bellen

  Ede

  Meneer (39) is op zoek naar een maatje waar meneer mee kan wandelen of bellen om raad kan vragen of dingen kan vertellen die er privé spelen. Meneer heeft het pittig thuis, moet 'veel ballen in de lucht houden'. Daarom zou het hem opluchten om over deze zaken af en toe eens te kunnen sparren met een maatje. Of om het er soms juist even niet over te hebben. Meneer heeft verder weinig netwerk. Wie zou deze meneer wat van zijn tijd willen geven? Het zou mooi zijn als het voor een halfjaar zou kunnen en dan ongeveer eens in de twee weken.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer